Οραματιζόμαστε

1. Οραματιζόμαστε μία Νεολαία στο προσκήνιο των Ελληνικών και διεθνών εξελίξεων με φωνή δυνατή, επιχειρήματα και με άποψη.

2. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που αφουγκράζεται, παρεμβαίνει, μάχεται.

3. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία της Συμμετοχής, της Διαβούλευσης, της άμεσης Δημοκρατίας

4. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που δυναμώνει την φωνή κάθε νέου και νέας

5. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που δίνει φωνή στην περιφέρεια, στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη, υπερασπίζεται το δικαίωμα του νέου να ζει στην περιφέρεια.

6. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία δίπλα στον πολίτη, δίπλα στο νέο πολίτη με λύσεις για τον πολίτη.

7. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που να αναλαμβάνει ριζοσπαστικές, ακτιβιστικές, εθελοντικές δράσεις καθημερινά, μια νεολαία που να αντιλαμβάνεται τον ρόλο της και την αποστολή της
.
8. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία ενωμένη, απαλλαγμένη από «μικροπολιτικά» συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες με στόχο της τον άνθρωπο, τον νέο άνθρωπο.

9. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία συμμετοχική και όχι προσωποπαγή, μια Νεολαία με κοινωνικές ευαισθησίες, με ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις, μια Νεολαία ηθική, μια Νεολαία δίκαια, μια Νεολαία εναλλακτική.

10. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία συμμέτοχο, συνομιλητή, συνδιαμορφωτή με τα Κοινωνικά, Οικολογικά, Μαζικά και μη κυβερνητικά Κινήματα και Οργανώσεις ενεργών πολιτών.

11. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία με ουσιαστική έκφραση και με προτάσεις για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Δημόσια Δωρεάν Ποιοτική Παιδεία, την προστασία του Περιβάλλοντος, το Δικαίωμα στην Εργασία & Ασφάλιση , την Αγροτική & Περιφερειακή Ανάπτυξη, την Πράσινη Ανάπτυξη, την Εθνική Πολιτιστική και πολιτισμική Αναγέννηση της χώρας, τον Αθλητισμό, την Δημόσια Διοίκηση και Αποκέντρωση, την Οικονομική Πολιτική, την Μεταναστευτική πολιτική, την εξωτερική & ευρωπαϊκή πολιτική και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και τον νέο πολίτη.

12. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία να προτείνει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, να έχει φωνή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., να εισακούγεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να δίνει κατευθύνσεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , να αποτελέσει το αυτί και το μάτι του ΠΑ.ΣΟ.Κ τόσο στην κοινωνία όσο και στον νέο άνθρωπο, να αποτελέσει την φωνή του νέου ανθρώπου μέσα στο στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, να αποτελέσει επιτέλους ένα ζωντανό οργανισμό ο οποίος κριτικά θα συμφωνεί και θα διαφωνεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, εκφράζοντας δυναμικά τόσο την συμφωνία του όσο και την διαφωνία του.

13. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία απαλλαγμένη από σύνδρομα εξουσίας, απαλλαγμένη από σύνδρομα κηδεμόνευσης, ανεξάρτητη και μαζική, μια Νεολαία που θα αποτελεί την καρδιά του σώματος – κόμματος, οριζόντια διαμορφωμένη δίπλα στην κοινωνία και στο κόμμα, μια Νεολαία που η δομή της θα είναι συμμετοχική, και η λειτουργία της ανοιχτή.

14. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που συγκροτείται από πολιτικά και ιδεολογικά χειραφετημένη βάση προοδευτικών και δημοκρατικών νέων, αναπτύσσοντας «από τα κάτω» δυναμική.

15. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που λειτουργεί με διαφάνεια – δεοντολογία – λογοδοσία. Μια Νεολαία που λειτουργεί με όρους ιδεολογικής και πολιτικής χειραφέτησης των μελών τις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

16. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία δίπλα στην Π.Α.Σ.Π. και στον φοιτητή , προάγοντας την ανεξαρτησία της φοιτητικής παράταξης και ταυτόχρονα παρούσα στα προβλήματα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του φοιτητή για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Μια Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ με σχέσεις συντροφικότητας, με σχέσεις αλληλεγγύης, σχέσεις εμπιστοσύνης με την ΠΑΣΠ , με δεσμούς άρρηκτους ειλικρινείς και οριζόντιους και ΟΧΙ με δεσμούς κηδεμόνευσης, με δεσμούς οικογενειακούς και ΟΧΙ με δεσμούς διοικητικούς.

17. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία με λόγο στις Ευρωπαϊκές Σοσιαλιστικές παρατάξεις νέων, μια Νεολαία σε συνεργασία μαζί τους, μια Νεολαία που θα εκφράζει τα προβλήματα της χώρας της αλλά ταυτόχρονα θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των άλλων χωρών, θα συνδιαμορφώνει κοινές θέσεις, θα μάχεται για αυτές σε κάθε επίπεδο άσκησης πολιτικής. Μια Νεολαία που θα αφυπνίζει τις σοσιαλιστικές παρατάξεις νέων της Ευρώπης, θα τις συμβουλεύει και θα τις συμβουλεύεται, θα έχει στόχο τη συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού προοδευτικού νεολαιίστικου κινήματος , με άποψη και παρεμβατικότητα, με οργανωμένη δομή, με σύγχρονες τοποθετήσεις, με ουσία αποτελεσματικότητα και μελετημένες διεθνείς δράσεις, μια Νεολαία που θα είναι ρυθμιστής και με ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική κοινότητα νέων.

18. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, που θα καθορίσει τις εξελίξεις, που θα ανατρέψει τις κοινωνικές συμβάσεις, μια Νεολαία που θα αλλάξει την καθημερινότητα του νέου, που θα δώσει καθοριστικές και μόνιμες λύσεις, που θα διασφαλίσει το αύριο, που θα κάνει την ανατροπή, και θα αποτελέσει πόλο αλλαγών και καινοτομιών.

19. Οραματιζόμαστε μια Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα αποτελέσει όχημα πολιτικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με στόχο την ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής έκφρασης , αντιλήψεων και νοοτροπιών. Μια Νεολαία απέναντι στον συμβιβασμό, την αδράνεια και την απραξία. Μια Νεολαία που αμφισβητεί, συνθέτει, δημιουργεί.

20. Οραματιζόμαστε να συγκροτήσουμε:

• Ανοικτό δημοκρατικό συμμετοχικό πολιτικό χώρο έκφρασης και συλλογικής δράσης

• Από τα κάτω Κίνηση ενεργών προοδευτικών μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

• Πλειοψηφικό ρεύμα νέων ριζοσπαστικών και προοδευτικών σκέψεων για την νέα γενιά και τα κοινωνικά Κινήματα

• Μια «νέα δυναμική Αριστερά» που δεν περιχαρακώνει, δεν στατικοποιείται, δεν φοβάται, αλλά τολμάει ,αφουγκράζεται, διαμορφώνει σύγχρονες πολιτικές του αύριο. Ένα προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα που δίνει απαντήσεις στα προτάγματα της νέας μεταπολίτευσης με όρους του σήμερα.