Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση για τον Θάνατο του Μικρού Αφγανού απο Βομβιστική ενέργεια

          Δεκέμβρης 2008. Ένα Ελληνόπουλο, ο 15χρονός Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από την σφαίρα αστυνομικού. Ο κόσμος ξεσηκώνεται απέναντι σε ένα κατασταλτικό κράτος βίας και αδικίας. Ξεσηκώνεται για να προασπίσει το δικαίωμα στην ζωή, ως πανανθρώπινη αξία.
Μάρτης 2010. Ο 15χρονός Χαμιντουλάν Ναζαφί. Χάνει την ζωή του από βόμβα που τοποθετήθηκε στα σκουπίδια που έψαχνε για φαγητό και άχρηστα αντικείμενα. Ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένεια του για να ξεφύγει από τις βόμβες που έπεφταν σαν βροχή στο Αφγανιστάν. Ήρθε στην Ελλάδα ελπίζοντας πως στην πατρίδα του ξένιου Δία , θα έβρισκε την δική του χαμένη πατρίδα δίπλα σε ένα φιλόξενο λαό. Μια πατρίδα στην όποια θα ξαναγεννιόταν το όνειρο και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μια πατρίδα που ξέρει καλά τι θα πει προσφυγιά!
Αυτή τη φορά ακολουθεί τον θάνατο, η απόλυτη σιωπή. Εύλογα τα ερωτήματα που ακολουθούν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Που είναι τώρα όλος αυτός ο κόσμος που δημιούργησε το κίνημα του Δεκέμβρη του ’08; Δεν χάθηκε τώρα μια ανθρώπινη ζωή;


Για άλλη μια φόρα αποδεικνύεται πόσο «κατ’ επιλογήν» επαναστάτες είναι όλοι αυτοί που ερμηνεύουν την Αριστερά και τα φρονήματα της «κατά το δοκούν», λες και το αποτέλεσμα δεν ήταν και πάλι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Λες και έχει διαφορά αν το παιδί ήταν Έλληνας ή ήρθε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή ή αν πρόκειται για το παιδιά της Παλαιστίνης που πέφτουν νέκρα ή τραυματίζονται από βόμβες Ισραηλινών, όπως εχθές το βράδυ.
Όπως λοιπόν τότε σύσσωμη η Αριστερά καταδίκασε το χέρι που πάτησε τη σκανδάλη, όφειλε να καταδικάσει το χέρι που άφησε το σάκο όπως και κάθε χέρι που σκοπό έχει να σκορπίσει το θάνατο Γιατί δεν το κάνουν άραγε;
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για πραγματοποίηση πανελλαδικής πορείας ενάντια στην τρομοκρατία και τον ρατσισμό με συντονισμό των φορέων και πολιτικών Νεολαίων. Καλούμε την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πάρει την πρωτοβουλία για πραγματοποίηση Πανελλαδικής Πορείας σε κάθε Πόλη την Κυριακή 11 Απρίλη.
Ο μικρός Αφγανός είχε και αυτός δικαιώματα, είχε και αυτός όνειρα...
Προοδευτική Κίνηση Νέων Αριστερών
Τάση Νέων ΠΑ.ΣΟ.Κ.

2 σχόλια:

  1. poli wraio to keimenaki paidia...mpravo sas!deixnei akrivws ton ratsistiko kata tin gnwmi m diaxwrismo twn gegonotwn...i apantisi einai mia ellines kai metanastes aytis tis xwras eimaste oloi panw apo ola sinanthrwpoi.kai sto katw katw eimaste oloi ellines polites....!t blog sas t diavazw apo kairo kai twra prosfata to parakolouthw kiolas ws blogger...m'areseei para poli kai pisteuw pws i megalh Aristera mporei na ekfrastei mono apo t PaSoK.G AUTO prepei na exoume ws simaia tis arxes mas kai tin ideologia mas kai n min pareklinoume oute sto paramikro apo ta oneira mas...outws i allws sto orama mas ekptwseis den tha kanoume....sas proskalw k egw loipon m tin seira na parakolouthisete t diko mas blog t opoio diaxeirizomai me allous filous kai sinagvnistes tou pasok kai to opoio kanei t prwta tou vimata...to blog einai to neoiprwtagwnistes.blogspot.com kai exei titlo opws fainetai allwste Νέοι ΠρωτΑγωνιστές kai exei ws ameso skopo tin epanafora twn Newn sto proskinio...tin simmetoxi tous xana stin prwti grammi tis politikis!tha xaroume poli na simmetasxete kai eseis ws blog kai aristeri tasi s autin tin prospatheia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφε, μόλις τώρα είδα το σχόλιο σου στο κείμενο...Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια εκ μέρους και των υπόλοιπων παιδιών.
    Έχω δεί το blog σας και είναι μια αξιόλογη προσπάθεια...

    Καλό μας Αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή