Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η Αναγκαιότητα των ημερών και η Π.Α.Σ.Π. στην πρώτη γραμμή του Αγώνα

Η άποψη μας για την Π.Α.Σ.Π. και τον διάλογο στην βάση των Οργανώσεων

Αναρτήθηκε στο http://dialogos-pasp.blogspot.com

Σύντροφοι,

στην πορεία της Π.Α.Σ.Π. προς την 2η Εθνική Συνδιάσκεψη της, ένα χρόνο μετά την οργανωτική “επανίδρυση” της είναι πολλά εκείνα που πρέπει να σκεφτούμε και να συζητήσουμε σε κάθε οργάνωση μας. Είναι ζητήματα τόσο πολιτικά όσο και οργανωτικά για την Π.Α.Σ.Π. που θέλουμε και την Π.Α.Σ.Π. που προστάζει τόσο η χρονική συγκυρία όσο και η ιστορικότητα μας.

Μια εποχή που τα πάντα κινούνται με ταχύτητες φωτός σε μια παγκοσμιοποίηση που μας φοβίζει και μας κάνει ακόμα ποιο απαθείς και αδρανείς. Μια εποχή που τα χαρακτηριστικά τις αλλάζουν συνεχώς. Η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η διατροφική κρίση είναι μόνο μερικά από τα κρίσιμα προβλήματα του κόσμου μας.

Πώς απαντάει το προοδευτικό κίνημα νέων είναι το Νο1 ζήτημα τόσο για την Νέα Γενιά, όσο και για την σπουδάζουσα Νεολαία μας. Πως απαντάει επιθετικά απέναντι σε όλα αυτά που τρομάζουν και τορπιλίζουν τα όνειρα μας είναι αυτό που οφείλει κάθε νέος σοσιαλιστής να αναζητήσει μέσα απο την συλλογικότητα του.
Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ιδρύθηκε για να δίνει απαντήσεις και να αγωνίζεται για αυτές μέσα από το Φοιτητικό Κίνημα και τους Κοινωνικούς Αγώνες της νέας Γενιάς. Η παράταξη μας, ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της προοδευτικής αριστερής μας παράδοσης της 3ης του Σεπτέμβρη. Πέρασαν χρόνια από τότε και μέσα σε αυτά τα χρόνια πολλά άλλαξαν, με αποτέλεσμα και την μετατόπιση ακόμα και των ιδεών και αρχών της παράταξης μας.
Το σήμερα σύντροφοι δεν μπορεί να περιμένει, η γενιά μας δεν μπορεί να περιμένει, τα όνειρα μας δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι η ώρα για νέα οράματα και νέους αγώνες, είναι η ώρα να κάνουμε αυτό που έλεγε και ένα παλιό μας σύνθημα “να γίνουμε καλύτεροι από τους προηγούμενους”.

Είναι η ώρα να κάνουμε την ουσιαστική και αναγκαία στροφή στην πολιτική μας φιλοσοφία και αντίληψη. Να κάνουμε την αναγκαία στροφή στο ίδιο το Φοιτητικό Κίνημα, να κάνουμε την αναγκαία στροφή στο νεολαιίστικο προοδευτικό κίνημα. Να κάνουμε την υπέρβαση οριοθετώντας μια γενιά που θα έχει το δικό της στίγμα. Δεν είμαστε η γενιά του 1-1-4, δεν είμαστε η γενιά του Πολυτεχνείου, δεν είμαστε η γενιά των καταλήψεων του 90, αλλά είμαστε η γενιά του Δεκέμβρη, είμαστε η γενιά της Κρίσης, είμαστε η γενιά που επέλεξαν να ζήσουμε χειρότερα από την προηγούμενη.

Είναι η ώρα να καθορίσουμε εμείς το στίγμα μας μέσα στις σχολές μας, μέσα στα Αμφιθέατρα μας, μέσα στα μονοπάτια των αγώνων μας.

Η 2η Συνδιάσκεψη της Π.Α.Σ.Π. δεν είναι ευκαιρία για “ανάληψη εξουσιών” αλλά ευκαιρία για ανάληψη πολιτικών ευθυνών και πολιτικών πρωτοβουλιών σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι η ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση αφήνοντας μια για πάντα πίσω την μιζέρια και τα συντροφικά μαχαιρώματα. Αφήνοντας μια για πάντα πίσω την Κρίση, τον νεοφιλελευθερισμό και κάθε είδους συντήρηση εντός και εκτός των Ιδρυμάτων μας.

Αλλάζουμε την Π.Α.Σ.Π. μέσα από το άνοιγμα της Οργάνωσης σε κάθε επίπεδο πολιτικής δράσης. Αλλάζουμε την Π.Α.Σ.Π. μέσα από ένα νέο προοδευτικό όραμα για την νέα Αριστερά που δίνει αγώνες και διεκδικεί την καινοτομία, την Αριστεία, την ποιότητα, τον σεβασμό, την Διαφάνεια, την συμμετοχή. Μέσα από μια νέα Αριστερά που δεν περιχαρακώνει αλλά είναι ανοικτή στις προκλήσεις του σήμερα με σεβασμό και πίστη στις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής μας παράδοσης.

Ανοίγουμε Διάλογο, για να γίνουμε καλύτεροι, για να μάθουμε περισσότερα, για να γίνουμε χρήσιμοι με τους αγώνες μας στην ίδια μας την γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου