Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

1η Μάη - Κάλεσμα σε Πορεία!

Μάης. Ο μήνας που η πρώτη κιόλας μέρα του έχει καταγραφεί στην ιστορία ως η μέρα που από το Σικάγο ως την Καισαριανή, οι δρόμοι πότισαν με το αίμα των εργατών. Εργατών που πάλευαν για τα δικαιώματα τους, για την μείωση των ωρών εργασίας,για καλύτερες συνθήκες εργασίας, με σύνθημα 

"Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Η πρώτη Μάη καθιερώθηκε λοιπόν όχι ως μια μέρα μνημόσυνου άλλα μια μέρα ενότητας του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Μια μέρα εκδήλωσης της αλληλεγγύης των ανθρώπων και των λαών με στόχο την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, η εργατική τάξη και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο. Ζούμε σε ένα καθεστώς ανασφάλειας για το αύριο, θεατές των εξελίξεων οι περισσότεροι, παρακολουθούμε τα ποσοστά της ανεργίας να ανεβαίνουν,τις απολύσεις να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς,την ελαστική εργασία να καθιερώνεται, την μείωση των μισθών να είναι γεγονός.
Είναι επίσης γεγονός πως οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας και ιδιαίτερα των τελευταίων ετών είναι αυτές που ευθύνονται για την σημερινή πραγματικότητα. Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, η ανύπαρκτη ανάπτυξη, η λογική βολέματος κολλητών και κουμπάρων,η έλλειψη οράματος για την χώρα είναι μερικές από αυτές. Λογικές και πρακτικές που ο Ελληνικός λαός καταδίκασε με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές..

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι απαλλάχθηκαν των ευθυνών τους. Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να διασφαλίσει ότι όσοι πλήγωσαν την Ελληνική ψυχή, την Ελληνική περηφάνια θα πληρώσουν. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει πως όλα τα βάρη τις οικονομικής κρίσης δεν θα πέσουν στις πλάτες των εργατών και των μισθωτών αλλά στους έχοντες αυτού του τόπου. Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας των εργατικών αγώνων και κατακτήσεων και να μην επιτρέψει στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς σειρήνες να επιβάλλουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.

Σαν νέοι άνθρωποι οφείλουμε να αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη, που άλλωστε αποτελεί μια από τις βασικές αρχές του κινήματος μας. Είναι η ώρα της δικής μας γενιάς να δώσει τον Μεγάλο Αγώνα. Να μην επιτρέψει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κατακτήσεις χρόνων, υποθηκεύοντας έτσι και τις επόμενες γενιές. Να μην επιτρέψει να στηθεί άλλο ένα μνημείο του καπνεργάτη!

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχουν στην Πορεία. 


Σάββατο 1η Μάη 10:00 π.μ. σε κάθε Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου