Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Δημοκρατία δεν σημαίνει να σκοτώνονται αθώοι

Οι στιγμές που ζούμε παγώνουν την σκέψη και τρομάζουν κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας. Σήμερα 5 Μάη ημέρα απεργιακού ξεσηκωμού απέναντι στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και στα μέτρα που προβλέπονται έχουμε 3 νεκρούς εργαζόμενους. 3 εργαζόμενοι τράπεζας προσωποποίησαν για κάποιους τον καπιταλισμό και το σύστημα για να πέσουν νεκροί στον χώρο εργασίας τους από βόμβα μολότοφ και πυρκαγιά.

Το κέντρο της Αθήνας σήμερα καίγεται και περιουσίες πολιτών βανδαλίζονται από τους “κουκουλοφόρους” υπερασπιστές του χάους και της απορρύθμισης. Το εργατικό κίνημα και πάλι “προβοκάρεται” από τους γνωστούς άγνωστους διεκδικητές της διάλυσης της Δημοκρατίας μας και από το σύστημα της μιντιοκρατίας.


Η σημερινή πράξη αυτών των ανθρώπων είναι μια δολοφονική ενέργεια που στιγματίζει τους αγώνες του εργατικού κινήματος και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους εργαζόμενους που σήμερα έδωσαν ειρηνικά το στίγμα της αντίθεσης τους στα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Σε αυτές τις ώρες ευθύνης εκφράζουμε την ανάγκη για περιφρούρηση της ίδιας της Δημοκρατίας και των θεσμών. Καμία ανοχή σε κανένα δολοφόνο και “προβοκάτορα” σε μια χρονική στιγμή που η χώρα βάλλεται απο τους κερδοσκόπους με τον ποιο δραματικό τρόπο.

Οι αγώνες και οι κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού σφυρηλάτησαν την Δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου. Η Εθνική μας Κυριαρχία και ανεξαρτησία είναι θέμα μόνιμου αγώνα απέναντι σε κάθε ένα εγχώριο και διεθνές σύστημα συμφερόντων.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα του αύριο ή του αβέβαιου σήμερα. Ο Ελληνικός λαός και κάθε Δημοκράτης πολίτης καλείται να διαφυλάξει μέσα από Δημοκρατικούς μαζικούς Αγώνες το αύριο μιας ευνομούμενης Δίκαιης Κοινωνίας.

Η νέα γενιά και κάθε προοδευτικός πολίτης οφείλει να διαφυλάξει την Δημοκρατία μας και να παλέψει για την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας.

Η Δημοκρατία θα νικήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου